Αλληλεγγύη με τον αναρχικό Μ. Σεισίδη

seisΤην Πέμπτη 15/12 κρεμάστηκε γιγαντοπανό αλληλεγγύης στον αναρχικό Μ. Σεισίδη στο κτίριο της βιολογικής σχολής του Α.Π.Θ. από την πλευρά της Αγ. Δημητρίου. Στο πανό αναγραφόταν: “Λευτεριά στον Μ. Σεισίδη- Αλληλεγγύη με όλους τους αιχμάλωτους αγωνιστές- Διαρκής επίθεση ενάντια στην κυριαρχία- Για την αναρχία”.


Ο αναρχικός Μ. Σεισίδης, όντας στην παρανομία, συνελήφθη στις 4 Αυγούστου του 2016 μαζί με τον αναρχικό Κώστα Σακκά σε ένα τυχαίο αστυνομικό μπλόκο στην περιοχή της Σπάρτης. Στις 16/12 ξεκίνησε η δίκη του για τις κατηγορίες της απαλλοτρίωσης της εθνικής τράπεζας στην οδό Σόλωνος τον Γενάρη του 2006 και για ακόμα 6 απαλλοτριώσεις τραπεζών, που έγιναν την περίοδο 2002-2006 στο κέντρο της Αθήνας.
Κάθε δίωξη συντρόφων, κάθε εκδικητική μεταχείριση αγωνιστών, κάθε φυλάκιση αναρχικών συνθέτουν το πλέγμα της καταστολής από πλευράς της κυριαρχίας ενάντια σε όσους την αμφισβητούν. Μιας καταστολής που προσπαθεί να κάμψει το ηθικό των αντιφρονούντων και να τους απομονώσει με κάθε τρόπο από τον κοινωνικό περίγυρο, στοχεύοντας στην καθολικοποίηση της αρμονικής συνύπαρξης εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων. Από την άλλη, όμως κάθε κίνηση αντιπληροφόρησης, κάθε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις, κάθε στοχοποίηση και επίθεση εναντίον οικονομικών και καπιταλιστικών στόχων περιφρονούν έμπρακτα τις απόπειρες αυτές της εξουσίας, ανοίγοντας ξανά και ξανά το στοίχημα της ολικής απελευθέρωσης, ανοίγοντας ξανά και ξανά το στοίχημα του βιώματος μιας αναρχικής ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *