Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αντιφασίστες από το Αγρίνιο

 

f337cac3f86c80a208c03725c2b5a258Σε αλληλεγγύη με τους διωκόμενους αντιφασίστες από το Αγρίνιο, και στα πλαίσια του καλέσματος για πανελλαδική δράση στις 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις με σπρέυ σε γειτονιές της πόλης, ενώ κρεμάστηκε και γιγαντοπανό στη Θεολογική σχολή του ΑΠΘ. Επίσης, κατά τη διάρκεια της πορείας της 17ης Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε μοίρασμα του παρακάτω κειμένου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Το πρωί της Κυριακής 24-2-2013 φασίστες επιχειρούν μοίρασμα φυλλαδίων και εφημερίδων στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιφασίστες σπεύδουν προς το σημείο σε ένα έκτακτο αντιφασιστικό κάλεσμα. Οι φασίστες ενημερώνονται για την κινητοποίηση των αντιφασιστών από τους μπάτσους που φύλαγαν τα μετόπισθεν της νεοναζιστικής προπαγανδιστικής εξόρμησης, τιμώντας τους δεσμούς που τους φέρνουν κοντά και έτσι τους γλυτώνουν από τα χειρότερα. Τις επόμενες μέρες σε μια προσπάθεια καταστολής του μαχητικού αντιφασισμού του Αγρινίου αρκετοί σύντροφοι κλήθηκαν να καταθέσουν ως ύποπτοι με την κατηγορία ότι ενεπλάκησαν με άνδρες των ΔΙΑΣ την ίδια μέρα (24-2-13). Συγκεκριμένα οι κατηγορίες αφορούν: 1)Απρόκλητη σωματική βλάβη 2)Φθορά πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος 3)Παράνομη οπλοφορία 4)Οπλοχρησία 5)Κατοχή κροτίδων.

H συνεργασία των φασιστών και των μπάτσων δεν μας προκαλεί εντύπωση, αφού αυτή η σχέση είναι αποτέλεσμα της επένδυσης κράτους και καπιταλισμού στην καταστολή που στόχο έχει την διασφάλιση της ακεραιότητας τους. Άλλωστε, είναι γνωστό πως τα γνωστά τάγματα εφόδου του Μπαρμπαρούση που έδρασαν στο Μεσολόγγι, στελεχώνονται και από εν ενεργεία μπάτσους, ενώ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό μέγαρο.
Στον αντίποδα, όμως, τόσο η κρατική όσο και η παρακρατική καταστολή έχουν να αντιμετωπίσουν την πολύμορφη αναρχική και αντιφασιστική δράση που έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη του Αγρινίου. Οι φασίστες δεν έχουν καταφέρει, λοιπόν, να αποκομίσουν σπιθαμή γης για να διαδώσουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό λόγο τους και να εξαπλώσουν την πολιτική τους δράση στην πόλη, αφού ήρθαν πολλές φορές αντιμέτωποι με την δράση των συντρόφων οι οποίοι συγκρούστηκαν μαζί τους όσες φορές επιχείρησαν να οργανωθούν στην πόλη όπως και κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των απόκεντρων γραφείων τους, αφού η απόπειρα τους να ανοίξουν γραφεία στο κέντρο είχε ήδη αποτραπεί από τον μαχητικό αντιφασισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ
ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΣΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ / ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΠΗΓΑΔΕΣ Σ’ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ  

20151116_114425 20151116_114437 img_1525_large img_1527_large img_1530_large img_1532_large img_1537_large

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *