Συγκέντρωση-Μικροφωνική αλληλεγγύης για την υπόθεση της Ε.Ο. ΣΠΦ

DSC01863Συγκέντρωση-Μικροφωνική αλληλεγγύης για την υπόθεση της Ε.Ο. ΣΠΦ, με αφορμή το νεότερο δικαστήριο που ξεκίνησε στις 5 Απρίλη  στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 11 Απριλίου.

Πέρα από το κείμενο που συντάχθηκε από τη Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή, διαβάστηκε και μοιράστηκε κείμενο από την ομάδα “Δίαυλος αντινομίας/αναρχικοί-ες μέσα κι έξω από τις φυλακές της κοινωνίας” σχετικά με την παράταση της προφυλάκισης των αναρχικών Κ. Σακκά και Γ. Τσάκαλου.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν 50 σύντροφοι και συντρόφισσες.

DSC01861 DSC01860

mikrofoniki spf

Το δεύτερο κείμενο που μοιράστηκε στη συγκέντρωση:

Ο αναρχικός Κ.Σακκάς και ο αναρχικός, μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλος, είναι δύο από τους κατηγορουμένους για συμμετοχή στη ΣΠΦ και για άλλες πράξεις και δικάζονται αυτό το διάστημα στο ειδικό δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού. Είναι προφυλακισμένοι, ο πρώτος από τις 4/12/2010 και ο δεύτερος από τις 1/11/2010 χωρίς να τους έχει επιβληθεί ακόμα κάποια ποινή, εκτίοντας τώρα την δεύτερη τους προφυλάκιση. Πριν από λίγες μέρες και καθώς πλησιάζουν οι ημερομηνίες που λήγει το «νόμιμο» όριο αυτής της προφυλάκισης, με το πέρας του οποίου οι δύο αναρχικοί πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι, ο εισαγγελέας Μωραιτάκης πρότεινε να παραταθεί, από τους 12 μήνες που είναι το όριο στους 18.Αυτή η πρόταση εξετάζεται από το συμβούλιο εφετών την Πέμπτη 11/04 όπου θα προεδρεύει η πρόεδρος εφετών Κακαβά,η οποία υπήρξε πρόεδρος των περισσότερων συμβουλίων που εξέτασαν την παράταση ή μη της προσωρινής κράτησης των 2 αυτών αναρχικών, αλλά και άλλων κατηγορουμένων για τις ίδιες υποθέσεις ως τώρα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνει κάτι τέτοιο μιας και αυτή η πρόταση του εισαγγελέα εγκαινιάζει, τον νέο χρόνο υποδικίας, που φτάνει πλέον, τα τρία (ή καλύτερα τα όσα τους βολέψει).

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος εφαρμόζει μέσω τέτοιων θεσμών, στην προκειμένη του δικαστικού, νέες τακτικές κατασταλτικής αντιμετώπισης όσων αγωνίζονται εναντίον του, συχνά ξεπερνώντας τα νομικά προσχήματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις μάλιστα, αφού μετρήσει τις αντιδράσεις και υπολογίσει το πολιτικό κόστος, διευρύνει το σύνολο των ανθρώπων και των κοινωνικών κομματιών πάνω στο οποίο χρησιμοποιεί τις τακτικές αυτές, μέσω της πλήρους θεσμοποίησης τους, κάνοντας έτσι ακόμη ευκολότερο το να θερίσει όποιον θελήσει.

Έτσι λοιπόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέρα από την παράταση της αιχμαλωσίας των 2 συντρόφων, διακυβεύεται και η γενίκευση της χρήσης αυτής της τακτικής. Καθίσταται με αυτόν τον τρόπο αρκετά αόριστο το χρονικό διάστημα που μπορεί κάποιος να παραμείνει στη φυλακή, χωρίς να έχει δικαστεί. Έτσι, δίνεται και η δυνατότητα στους κρατικούς θεσμούς και στα άτομα που τους ενσαρκώνουν να κρατήσουν κάποιον φυλακισμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχει δικαστεί.

Άλλωστε, διανύουμε μια περίοδο, όπου η κοινωνική κατάσταση είναι αρκετά οξυμένη, και καθώς η εκμετάλλευση εντείνεται ακόμα περισσότερο,  το κράτος διακηρύσσει το δόγμα της μηδενικής ανοχής με κάθε ευκαιρία, προς πάσα κατεύθυνση. Η καταστολή αναβαθμίζεται, εντείνεται, και το σύνολο των κοινωνικών κομματιών που ονομάζεται από την κυριαρχία ‘εσωτερικός εχθρός’ ,  αποτελώντας , έτσι, στόχο  της , διευρύνεται .

“Οι μουδιασμένες διαθέσεις μας ενώπιον της μηδενικής ανοχής που επιδεικνύει το κράτος ,μεταφέρουν το μήνυμα  ότι δεν υπάρχουν ισχυρά αναχώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπήρχαν θα ματαιώναμε τη διαχρονική επιδίωξη για αφανισμό ή οριοθέτηση του εσωτερικού εχθρού, αλλά δε θα τους αφήναμε το χώρο να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο που κατ’ ουσίαν τους τροφοδοτεί με επιπλέον θράσος”

Δεν τρέφουμε κάποια αυταπάτη για τη δικαιοσύνη και τους νόμους. Είναι ένα όπλο στα χέρια της κυριαρχίας που καθορίζει συμπεριφορές και σχέσεις των υπηκόων της και της επιτρέπει να χτυπά όσους παραβαίνουν τα πλαίσια που αυτή θέτει. Για αυτό και ο στόχος της καταστροφής των νόμων είναι κομμάτι του αγώνα μας ενάντια στον εξουσιαστικό πολιτισμό. Θεωρούμε επίσης πως οι νόμοι είναι πλαστελίνη στα χέρια του κράτους, καθώς μεταβάλλονται ανάλογα με τον τρόπο που εξυπηρετούν τη διαιώνιση του, την εκάστοτε χρονική περίοδο. Η δημιουργία λοιπόν νέων αναχωμάτων στην επέλαση του καπιταλισμού, η ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων και η σύνδεσή τους, μπορούν να καταστήσουν το πολιτικό κόστος αρκετά μεγάλο και να αναγκάσουν το κράτος να υποχωρήσει, τουλάχιστον προσωρινά. Δίνοντας μας έτσι περισσότερο χώρο να ανασάνουμε και να οργανώσουμε την αντίσταση και την επίθεσή μας στο καθεστώς .

Είναι χρέος αλλά και ζήτημα επιβίωσης όλων όσων αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως εν ενεργεία ή εν δυνάμει στόχο της επέλασης του καπιταλισμού, να αντισταθούν, να οικοδομήσουν και να ενισχύσουν τέτοια αναχώματα, στεκόμενοι παράλληλα δίπλα σε όσους πλήττονται την κάθε στιγμή. Γιατί αν σήμερα έρχονται για άλλους , αύριο μπορεί να έρθουν για εμάς.

Παρ όλα αυτά,  η καταπίεση, η εκμετάλλευση, η στέρηση από τους ανθρώπους της δυνατότητας αυτοκαθορισμού των ζωών είναι εγγενή χαρακτηριστικά κάθε εξουσιαστικού συστήματος και δεν υπάρχουν απλά και μόνο στις όποιες συγκεκριμένες χρονικές στιγμές ο καπιταλισμός θεωρεί αναγκαίο για την επιβίωση του να πετάξει στην άκρη το κοινωνικό του προσωπείο και να αυξήσει την έντασή τους . Αν ξεπεράσουμε τα όποια ιδεολογήματα- τα οποία μας έχουν επιβληθεί αλλά που και οι ίδιοι τα συντηρούμε – θα συναντήσουμε τα χαρακτηριστικά αυτά , παντού γύρω μας, μέσα στη ζωή μας , σε κάθε χρονική περίοδο αυτής , σε όλη την ιστορία του εξουσιαστικού πολιτισμού.

Είναι αναγκαίο λοιπόν , για την αποτίναξη αυτών των χαρακτηριστικών από τις ζωές μας να προχωρήσουμε και πέρα από την απλή αντίσταση και τις διεκδικήσεις. Να αναλάβει ο καθένας την ατομική του ευθύνη , να ξεπεράσουμε τα δίπολα νόμιμης και παράνομης δράσης, την αμυντική στάση και να αγωνιστούμε συλλογικά , συνολικά και επιθετικά με σκοπό την καταστροφή κράτους, καπιταλισμού και ότι άλλου κρατά ανθρώπους και φύση κάτω από τα δεσμά της εξουσίας.

Και μέσα σε αυτόν τον αγώνα δεν μπορούμε να αφήσουμε κανέναν αγωνιζόμενο άνθρωπο, καμία αγωνιζόμενη κοινότητα μόνο και μόνη της στα νύχια της κυριαρχίας.

Αλληλεγγύη με τον αναρχικό Κ Σακκά

Αλληλεγγύη με τον αναρχικό μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο

Αλληλεγγύη με όσους αγωνίζονται ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας εντός και εκτός των τειχών.

Δίαυλος αντινομίας/ αναρχικοί-αναρχικές μέσα και έξω από τις φυλακές της κοινωνίας

//

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *