Συγκέντρωση την Παρασκευή 15/03 , 19.30 στην Καμάρα

Τον Απρίλιο του 2010, το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα Λάμπρος Φούντας, κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης πέφτει νεκρός μετά από συμπλοκή με τους μπάτσους στα στενά της Δάφνης.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την απαρχή μιας σειράς διώξεων και φυλακίσεων συντρόφων. Τρεις από αυτούς, οι Κώστας Γουρνάς, Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής τους στον Επαναστατικό Αγώνα ενώ οι διώξεις και οι φυλακίσεις για τους Σαράντο Νικητόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση, Βαγγέλη Σταθόπουλο, Μαρί Μπεραχά και Κώστα Κάτσενο επιβεβαιώνουν τον κανόνα της ποινικοποίησης συντροφικών και φιλικών σχέσεων. Οι τελευταίοι, αρνούνται την συμμετοχή τους στην οργάνωση και επιλέγουν να μη συνεργαστούν με τους διωκτικούς μηχανισμούς, υπερασπιζόμενοι τις πεποιθήσεις τους και τη συνεπή συμμετοχή τους στα πεδία του κοινωνικού ανταγωνισμού. Οι ‘ύποπτες’ συνομιλίες και συναντήσεις, το DNA και τα αποτυπώματα χρησιμοποιήθηκαν ως ‘αδιάσειστα’ στοιχεία για την αντιτρομοκρατική, πάνω στα οποία στήθηκαν ολόκληρα κατηγορητήρια.

Σήμερα, τρία χρόνια μετά, με την Π.Ρούπα και τον Ν.Μαζιώτη να έχουν επιλέξει τον δρόμο της φυγοδικίας, η δικαστική μαφία έρχεται να δώσει τίτλους τέλους εκδίδοντας αποφάσεις εις βάρος των 8 αγωνιστών.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ…

Η οργάνωση του Επαναστατικού Αγώνα, μετρώντας δράσεις από το 2003 και έχοντας μια συνεχή παρουσία στον αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό, επιχείρησε τη προώθηση της ανατροπής και της περαιτέρω αποσταθεροποίησης του καθεστώτος με χτυπήματα σε καπιταλιστικούς στόχους σε δομές του κράτους τόσο με συμβολική χροιά όσο και με την προοπτική του άμεσου σαμποτάζ (χρηματιστήριο, τράπεζες, υπουργεία, μπάτσους, δικαστήρια κ.α.)

Αντιλαμβανόμαστε τη δράση του Επαναστατικού Αγώνα ως αναπόσπαστο κομμάτι της πολύμορφης και συνολικότερης αναρχικής επέλασης προς το υπάρχον εξουσιαστικό οικοδόμημα. Παρά τις όποιες διαφωνίες και αποκλίσεις, ο πόλεμος αυτός μας βρίσκει στο ίδιο στρατόπεδο πίσω από τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον κόσμο της εξουσίας και τον κόσμο του αγώνα. Ως αναρχικοί δεν μπορούμε να επικαλούμαστε την ευμένεια και την επιείκεια των δικαστικών αρχών.

Ο ένοπλος αγώνας για την ελευθερία δεν αφήνει μια παρακαταθήκη που εγκλωβίζεται στα πρακτικά μιας δίκης αλλά σπάει το μονοπώλιο της βίας από την πλευρά του κράτους.

Η αναρχική δράση δεν κρίνεται στις αίθουσες των δικαστηρίων παρά μόνο από τα σημάδια που αφήνει στο χωροχρονικό συνεχές.

Ο Επαναστατικός Αγώνας είναι σάρκα από τη σάρκα των κοινοτήτων μας.

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ Π.ΡΟΥΠΑ ΚΑΙ Ν.ΜΑΖΙΩΤΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Κ.ΓΟΥΡΝΑ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ Β.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ, Σ.ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟ, Χ.ΚΟΡΤΕΣΗ,

Μ.ΜΠΕΡΑΧΑ ΚΑΙ Κ.ΚΑΤΣΕΝΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΠΡΟΒΟΛΗ

                ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/3 19.30 ΚΑΜΑΡΑ

One response to “Συγκέντρωση την Παρασκευή 15/03 , 19.30 στην Καμάρα

  1. Pingback: Συγκέντρωση-Μικροφωνική-Προβολή αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα |

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *