Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά

Οι επαναστάτες Δ. Κουφοντίνας, μέλος της 17Ν και Κ. Γουρνάς, μέλος του ΕΑ προχώρησαν σε αιτήσεις άδειας απο τη φυλακή, οι οποίες απορρίφθησαν απο το συμβούλιο των φυλακών.

Στην περίπτωση του Κ. Γουρνά, η εισαγγελέας της φυλακής απέρριψε την άδεια, δηλώνοντας: ’’Αφού εσείς είστε αμετανόητος’’. Αντίστοιχα, όσον αφορά τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος κρατείται εδώ και 15 χρόνια και πληρεί τις προϋποθέσεις για άδειες εδώ και 7 έτη, ως ’’αντάλλαγμα’’ για τη θετική απόκριση στην άδεια του ζήτειται δήλωση μετάνοιας ,δήλωση αποκήρυξης της ένοπλης πάλης, την οποία και δεν ’’παραχωρεί’’. Η διοίκηση της φυλακής, μάλιστα, σε αγαστή συνεργασία με τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και τις πανεπιστημιακές αρχές της Νομικής Σχολής της Αθήνας, έφτασαν στο σημείο ,στις 14/12 σε εκδήλωση σχετικά με τις άδειες του Δ. Κουφοντίνα να απογορεύσουν στον ίδιο να μιλήσει και να κλείσουν τη σχολή. Η εκδικητική αυτή στάση της εξουσίας φανερώνει το φόβο της απέναντι σε όσους επιλέγουν να αντιπαρατεθούν μαζί της, απέναντι σε όσους και στις πιο δύσκολες συνθήκες μένουν συνεπείς στο επαναστατικό όραμα, αρνούμενοι να υποκύψουν στους εκβιασμούς της.

Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στις 29/12 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πανό και τρικάκια.

Εμείς απο την πλευρά μας, οφείλουμε να μην αφήσουμε τέτοιοες προκλήσεις αναπάντητες, στηρίζοντας έμπρακτα τους συντρόφους μας και δείχνοντας στην κυριαρχία πως όσα μέσα κι αν επιστρατεύσει, οι φόβοι της για την όξυνση του πολέμου εναντίον της θα γίνουν πραγματικότητα

Άμεση χορήγηση αδειών στους επαναστάτες Κώστα Γουρνά και Δημήτρη Κουφοντίνα. Όλα για την ελευθερία. Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέλευσής μας σχετικά με το ζήτημα:

Οι επαναστάτες Δ. Κουφοντίνας, μέλος της 17Ν και Κ. Γουρνάς, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα προχώρησαν σε αιτήσεις άδειας απο τη φυλακή, οι οποίες απορρίφθηκαν απο το συμβούλιο των φυλακών. Στην περίπτωση του Κ. Γουρνά, η εισαγγελέας της φυλακής απέρριψε την άδεια, δηλώνοντας: ’’Αφού εσείς είστε αμετανόητος’’. Αντίστοιχα, όσον αφορά τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος κρατείται εδώ και 15 χρόνια και πληροί τις προϋποθέσεις για άδειες εδώ και 7 έτη, ως ’’αντάλλαγμα’’ για τη θετική απόκριση στην άδεια του ζητείται δήλωση μετάνοιας ,δήλωση αποκήρυξης της ένοπλης πάλης, την οποία και δεν ’’παραχωρεί’’.
Η διοίκηση της φυλακής, μάλιστα, σε αγαστή συνεργασία με τα υπουργεία Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης και τις πανεπιστημιακές αρχές της Νομικής Σχολής της Αθήνας, έφτασαν στο σημείο να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή εκδήλωσης για το ζήτημα,κλείνοντας τη σχολή.Συγκεκριμένα, στις 14/12 θα πραγματοποιούνταν στη Νομική του ΕΚΠΑ, εκδήλωση σχετικά με τις άδειες του Δ. Κουφοντίνα στην οποία θα μιλούσε και ο ίδιος, μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης. Ωστόσο, οι ακαδημαϊκές αρχές ζήτησαν από τη διεύθυνση των φυλακών να απαγορέψει την επικοινωνία στον Κουφοντίνα, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ έκλεισαν τη σχολή.
Η κυριαρχία θέτει σε καθεστώτα απομόνωσης και συνεχούς ομηρίας τους αιχμαλώτους επαναστάτες, στερώντας τους τις άδειες, που με αγώνες κατακτήθηκαν όχι ως “νόμιμο δικαίωμα” μα ως ελάχιστες ανάσες ελευθερίας. Αποπειράται ,έτσι, να εκφοβίσει όσους παίρνουν και θα πάρουν θέση μάχης απέναντί της.
Η εκδικητική αυτή στάση της εξουσίας, που είναι κομμάτι της ίδιας της δικαιοσύνης της, φανερώνει το φόβο της απέναντι σε όσους επιλέγουν να αντιπαρατεθούν μαζί της, απέναντι σε όσους και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ακλόνητοι στους εκβιασμούς της, μένουν συνεπείς στην υπεράσπιση του πολέμου για την ολική απελευθέρωση. Γιατί η επαναστατική δράση, παρόλα τα χρόνια εγκλεισμού,τις ειδικές συνθήκες κράτησης, τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις και τα τελεσίγραφα πειθαρχίας, συνεχίζεται και φουντώνει από την αξιοπρεπή στάση και τις αμετανόητες επιλογες των υπερασπιστών της. Από αυτό ακριβώς που η εξουσία τρέμει και προσπαθεί να οχυρωθεί και να κάμψει : το ηθικό τους. Κι ετσι οι κατασταλτικές της τεχνικές όχι μόνο δεν προκαλούν φόβο, παρά οξύνουν τις συνειδήσεις και πυροδοτούν την οργή των εξεγερμένων. Και την εκδίκηση που επιφυλάσσουν για κάθε άρνηση υποταγής, κάθε πράξη αντίστασης και υπεράσπισή της, την αντιστρέφουμε και την παίρνουμε εμείς.. μέχρι να πάρουμε ό,τι μας ανήκει.
Nα μην αφήσουμε τέτοιες προκλήσεις αναπάντητες.
Nα στηρίξουμε έμπρακτα τους συντρόφους μας, δείχνοντας στην κυριαρχία πως όσα μέσα κι αν επιστρατεύσει, οι φόβοι της για τον πόλεμο που μαίνεται και εντείνεται εναντίον της, θα γίνουν πραγματικότητα.

Άμεση χορήγηση αδειών στους Δ. Κουφοντίνα και Κ.Γουρνά
Αλληλεγγύη στους ένοπλους αντάρτες
Κανένας αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους

Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή

mail sasta@riseup.net

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *