Παρέμβαση στο γερμανικό ινστιτούτο Goethe

pic2Το πρωί της Τρίτης 13/12 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, με στένσιλ, πανό και τρικάκια στο γερμανικό ινστιτούτο Goethe στην Β. Όλγας στη Θεσσαλονίκη σε ένδειξη αλληλεγγύης με τους αναρχικούς που διώκονται για ληστείες τραπεζών στο Άαχεν της Γερμανίας.

Τον Ιούλιο του 15 μία συντρόφισσα από την Ολλανδία, συνελήφθη με την κατηγορία της συμμετοχής σε ληστεία τράπεζας στο Άαχεν που πραγματοποιήθηκε το 2013, ενώ ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλη και τον Ιούνιο του 2016 συνελήφθησαν με την κατηγορία συμμετοχής σε ληστεία τράπεζας στο Άαχεν το 2014, δύο αναρχικοί από την Ισπανία. Και στις δύο περιπτώσεις, κύριο ενοχοποιητικό στοιχείο αποτέλεσε η περισυλλογή δειγμάτων DNA από κινητά αντικείμενα που βρέθηκαν μέσα στις τράπεζες, και στην ευρύτερη περιοχή των ληστειών. Από της 8/12/16, η συντρόφισσα από την Ολλανδία παραμένει ελέυθερη, ενώ οι άλλοι δύο σύντροφοι, κρατούμενοι σε φυλακές της Γερμανίας, αναμένουν την έναρξη της δίκης τους στις 23 Ιανουαρίου.

Οι απαλλοτριώσεις χρημάτων ή και υλικών πόρων από αυτούς που συσσωρεύουν το πλούτο, εκμεταλλευόμενοι ανθρώπους, ζώα, φύση, ενταγμένες στο πλαίσιο που περιλαμβάνει την καταστροφή τόσο της ίδια της οικονομίας όσο και του σύγχρονου τρόπου ζωής, αποτελούν πράξεις εξέγερσης ενάντια στην εξουσία. Γιατι από τη στιγμή που η κυριαρχία συντηρείται από ένα πλέγμα οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών συμβάσεων και συνθηκών, η ολοκληρωτική καταστροφή της συνεπάγεται και την ανάπτυξη μίας πολεμικής απέναντι σε κάθε μία σύμβαση ξεχωριστά, αλλά και στο σύνολό τους.

Αποτελούν πράξεις εξέγερσης που δημιουργούν ρωγμές στη βιτρίνα του οικονομικού κατεστημένου, απορρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία του κεφαλαίου αλλά και, ανά περιπτώσεις, καταρρίπτουν τον μύθο της συνθήκης της μισθωτής σκλαβιάς και του καπιταλισμού ως μοναδικού τρόπου επιβίωσης σήμερα, ως μοναδικού τρόπου οργάνωσης των ζωών μας.

Αποτελούν πράξεις εξέγερσης που ανοίγουν το στοίχημα για την κατάκτηση μιας ζωής που θα βιώνεται χωρίς ιδιοκτησία, εμπόριο, κέρδος, εξουσία, κανόνες, σε αντίθεση με μία ζωή που αγκομαχά προσπαθώντας να ελιχθεί ανάμεσα στις διάχυτες και επιβλητικές προσταγές της οικονομίας.

Οι επιλογές συντρόφων που πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, οι πορείες που χάραξαν και συνεχίζουν να χαράζουν, οι “στραβές” τους μέσα από τις οποίες μάθαμε, να γίνουν στα χέρια μας πολεμοφόδια για το ένα βήμα ακόμα.

Όσο θα υπάρχουν φυλακισμένοι αγωνιστές να μας θυμίζουν πως ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ, χρέος μας είναι να στεκόμαστε δίπλα τους απαντώντας ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

Αλληλεγγύη με τους αναρχικούς διωκόμενους για ληστείες τραπεζών στο Άαχεν της Γερμανίας
Αλληλεγγύη με όλους τους αναρχικούς φυλακισμένους
Διαρκής εξέγερση ενάντια στα πλέγματα εξουσίας, ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό
Για την αναρχία και την ελευθερία

pic5

pic3

pic4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *