Παρέμβαση στην Interreg IV

interregΤην Πέμπτη 17.12 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα γραφεία της Interreg IV, στη Λεωφ. Γεωργικής Σχολής 65 στη Θεσ/νίκη. Η interreg διαχειρίζεται τα προγραμμάτα διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας της Ε.Ε. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, έχει αναλάβει την ανάθεση σε εργολάβο της κατασκευής ενός κομματιού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων στο πέρασμα Δημάριο-Rudozem.

Κατά την παρέμβαση κρεμάστηκε πανό, ενώ γράφτηκαν σπρέυ και πετάχτηκαν τρικάκια στους χώρους στέγασης της εταιρίας.

Καταγραφή5

Αντιλαμβανόμαστε πως η ύπαρξη των συνόρων είναι αδιαχώριστη από τον τρόπο με τον οποίο διαρθρώνεται παγκόσμια η εξουσία και επιβάλεται η κυριαρχία. Κράτη και κεφάλαιο, δημιουργώντας τις συνθήκες που επιβάλλουν την μετανάστευση, δε μπορούν παρά να βρουν και τις υποτιθέμενες λύσεις τους για το εν λόγω “κοινωνικό πρόβλημα”. Για να ελέγξουν τις μαζικές ροές μετανάστευσης, οι “λύσεις” που θα δώσουν στο ίδιο τους το δημιούργημα είναι η χάραξη συνόρων, η φύλαξή τους με διάφορα μέσα(κάμερες, φράχτης της Frontex, συρματοπλέγματα, στρατοί) , η ανέγερση στρατοπέδων συγκέντρωσης και κέντρων φιλοξενίας και η συντήρησή τους. “Λύσεις” που με τη σειρά τους φέρνουν πολλά κέρδη σε κράτη και εταιρίες που αναλαμβάνουν τα έργα φύλαξης, ανέγερσης και συντήρησης, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα μια ολόκληρη οικονομία γύρω από τις κινήσεις αυτές.

Τα οικονομικά οφέλη που απολαμβάνουν από τη μετανάστευση δεν τελειώνουν βέβαια εδώ, αλλά πολλαπλασιάζονται μέσα από την εκμετάλλευση των μεταναστών ως φθηνό εργατικό δυναμικό. Μαύρη εργασία, εξαντλητικά ωράρια, ελάχιστες απολαβές, άθλιες εργασιακές συνθήκες, υπό τον καθημερινό εκβιασμό της απέλασης ή της φυλάκισης αποτελούν το φόρο αίματος που καταθέτουν οι μετανάστες εργάτες στα δυτικά εργασιακά κάτεργα, όταν δεν βασανίζονται στα αστυνομικά τμήματα, όταν δεν φυλακίζονται, όταν δεν πυροβολούνται από τα αφεντικά τους επειδή διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους.

Μπροστά στην ανέγερση νέων συνόρων, φραχτών και στρατοπέδων συγκέντρωσης, να δημιουργήσουμε εστίες αγώνα σε γειτονιές, πλατείες, φυλακές, camps, εργασιακά κάτεργα.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΣΥΝΟΡΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΗΣ
ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Καταγραφή Καταγραφή2 Καταγραφή3 Καταγραφή4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *