Αλληλεγγύη με τους ολικούς αρνητές στράτευσης

ναυαρινουΤις τελευταίες μέρες κρεμάστηκαν 20 πανό σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (Σταυρούπολη, ΟΣΕ, Ευαγγελίστρια, 40 Εκκλησιές, Καμάρα, Ναυαρνίνου, Πανεπιστήμια, Χαριλάου, Τούμπα, Μπότσαρη, Αριστοτέλους κλπ) σχετικά με το ζήτημα της ολικής άρνησης στράτευσης και των διώξεων στους αναρχικούς Χάρη Ρίτσιο και Δημήτρη Χατζηβασιλείαδη. Η άρνηση στράτευσης αποτελεί άλλον ένα δρόμο, ανάμεσα σε τόσους, για να αγωνιστεί κάποιος ενάντια στο σύμπλεγμα καταπίεσης .

Το να αρνηθείς να συμμετέχεις σε εθνοκρατικούς πολέμους που διεξάγονται για καθαρά οικονομικούς λόγους..

Το να αρνηθείς να ενταχθείς σε ένα ετοιμοπόλεμο δυναμικό, πρόθυμο να καταστείλει κάθε ανατρεπτική διάθεση, εξέγερση και κάθε εν δυνάμει επαναστατική προοπτική..

Το να αρνηθείς να αποδεχθείς μία από τις πιο ξεκάθαρες εκφάνσεις του κόσμου της ιεραρχίας και της υποταγής…

Αποτελεί άλλο ένα τμήμα του ευρύτερου αγώνα ενάντια στην εξουσία

Αυτός ο αγώνας όμως, όπως και κάθε αγώνας, δεν μπορεί να ειδωθεί αποκομμένα και μερικά. Ταυτόχρονα, οφείλει να διεξάγεται με όλα τα μέσα, καθώς στις εποχές που η καταπίεση επιβάλλεται βίαια, η δράση μας δεν μπορεί να θεμελιώνεται πάνω σε μία ειρηνιστική αντίληψη που δεν αντιλαμβάνεται τον καθημερινό πόλεμο που διεξάγεται μέσα στα σύνορα του καπιταλισμού.

Το “ότι εμείς δεν πολεμάμε για τα κράτη , τα έθνη και τα αφεντικά” θεωρούμε ότι είναι παραίτητο να συμπληρώνεται με το ότι “πολεμάμε εναντίον τους” .

Παρ’ όλα αυτά, αποστρεφόμαστε κάθε φετιχοποίηση της βίας που οδηγεί στην αυτοπραγμάτωση μας μέσα στο θέαμα, και έξω από την προοπτική της καταστροφής του εξουσιαστικού οικοδομήματος.

Καλώς η κακώς, είμαστε σε πόλεμο και αυτό έχει σημασία.

Είναι όμως σημαντικό σε καμία περίπτωση να μην υποτιμάται και να χαρακτηρίζεται ως υποδεέστερο κανένα τμήμα του αγώνα εφόσον στοχεύει στην ολική απελευθέρωση. Γι’ αυτό στεκόμαστε αλληλέγγυοι με όσους επιλέγουν συνειδητά την ολική άρνηση στράτευσης, ως μία ακόμη στιγμή αγώνα ενάντια σε κράτος, έθνη και αφεντικά.

Δύναμη στον αναρχικό Χ. Ρίτσιο που δικάζεται στις 25/06 για την άρνησή του να καταταχθεί στον στρατό.

Δύναμη στον αναρχικό και ολικό αρνητή στράτευσης Δ. Χατζηβασιλειάδη.

Δύναμη σε όλους τους ολικούς αρνητές στράτευσης.

Απέναντι στις διώξεις στρατοκρατών, μπάτσων, δικαστικών, στεκόμαστε συλλογικά και περνάμε στην αντεπίθεση.

παρκοκαμαρα αγορα βενιζελου  40εκκλησιες πανεπιστημια μακεδονια τουμπα μποτσαρη γεννηματα χαριλαου ευαγγελιστρια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *