Κείμενο αλληλεγγύης με τον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου

THEOFILOUGRAYΣτις 18/08/2012 με διθυραμβικούς πανηγυρισμούς του μιντιακού συρφετού, συλλαμβάνεται ο Τάσος Θεοφίλου, κατηγορούμενος για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία και ληστεία που έλαβαν χώρα στην Πάρο στις 10 Ιουλίου. Μία ανώνυμη καταγγελία, σαν από μηχανής Θεός πληροφορεί τις αρχές πως τον αναγνώρισε, και τα λαγωνικά της αντιτρομοκρατικής τον συλλαμβάνουν πάνω στη ρέμβη του στον Κεραμεικό. Με στοιχεία την κατ’ αυτούς ταύτιση γενετικού υλικού από καπέλο που βρέθηκε στο σημείο της ληστείας, ο Θεοφίλου βρίσκεται προφυλακισμένος. Αργότερα το κατηγορητήριό του αναβαθμίζεται με ένταξη στην Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, με μόνο στοιχείο τις προσωπικές σχέσεις που διατηρούσε με σύντροφο πού επίσης κατηγορείται για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση. (κατηγορίες τις οποίες και ο τελευταίος αρνείται.)
THEOFILOUGRAY
Επιπροσθέτως, το κράτος αποφασίζει να θυμηθεί πως κάποιος, κάποτε πριν δύο χρόνια τον είδε κάπου κοντά, με κάποιον άλλο που ήταν λίγο ύποπτος. Λέει λοιπόν πως παρείχε αντιπαρακολούθηση σε κατηγορούμενο για την Ε.Ο. ΣΠΦ, άρα και πως ήταν μέλος της οργάνωσης (κατηγορία την οποία και οι δύο αρνούνται), φορτώνοντάς του και όλο το παχυλό της κατηγορητήριο. Κάτω από το όνομα της ΣΠΦ το κράτος μαντρώνει αναρχικούς για να τους αιχμαλωτίσει και να τους απομακρύνει στο μέγιστο δυνατό απ’ τον εκτός τειχών αγώνα. Στο κατηγορητήριο της ΣΠΦ υπάρχουν ενέργειες των οποίων την ευθύνη έχει αναλάβει η οργάνωση, αλλά και άλλες που φέρουν υπογραφή άλλων ομάδων.
Κομμάτι του κατηγορητηρίου του Θεοφίλου αποτελεί και ο θάνατος από σφαίρα ενός ανθρώπου που προσπάθησε να σταματήσει αυτούς που λήστεψαν την τράπεζα. Ο χαμός του συνέτριψε από συγκίνηση τα μίντια, αντιθέτως με τους αμέτρητους θανάτους εργατών στους χώρους εκμετάλλευσής τους. Αντιθέτως με τις χιλιάδες αυτοκτονίες τα τελευταία χρόνια για οικονομικούς λόγους. Αντιθέτως με όλες τις άμεσες ή έμμεσες κρατικές δολοφονίες στα σύνορα, στους επεκτατικούς πολέμους του καπιταλισμού, στις μητροπόλεις. Αναμενόμενο, γιατί κανένα σκυλί δεν δαγκώνει το χέρι που το ταΐζει.
Και σ’ αυτή την υπόθεση το κράτος ασχολήθηκε με τρίχες, του Τάσου εν προκειμένω. Με την επιστημονικοφανή μέθοδο ταυτοποίησης DNA, και με ένα μαγείρεμα ντόπιας προέλευσης που ούτε για τα προσχήματα δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη διαδικασία, τον τοποθετεί στον χώρο της ληστείας. Με αυτές τις επιστήμες της κατσαρόλας το κράτος επανειλημμένα παγιδεύει αγωνιστές (Σειρηνίδης Σεϊσίδης, Ε.Ο. Επαναστατικός Αγώνας, Τσιλιανίδης, υπόθεση Βελβεντού, Σκουριές, υπόθεση Νέας Φιλαδέλφιας).
Για μια ακόμη φορά, λοιπόν, παρατηρούμε τις επίσημες αρχές στην προσπάθειά τους να αναβαθμίσουν το νομικό τους οπλοστάσιο, να πραγματοποιούν επιστημονικοφανείς συνεργασίες. Σκοπός μας στην προκειμένη δε θα ήταν να καταδείξουμε τις παρατυπίες τους, αλλά να αναγνώσουμε τις λογικές και πρακτικές τους, ούτως ώστε να είμαστε συνεχώς ευέλικτοι απέναντι στις κινήσεις τους.
Εδώ δεν θα παραθέσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι part time πρεζέμπορες – παιδόφιλοι ΕΚΑΜιτες και ασφαλίτες συμπεριφέρθηκαν στον Τάσο, ούτε θα σταθούμε στις συνθήκες κράτησής του. Για μας, κανένας αναρχικός δεν είναι θύμα του σαδισμού της εξουσίας. Αντίθετα έχει πάρει συνειδητά θέση ως κομμάτι του πολέμου των καταπιεσμένων ενάντια  στην εξουσία και τα αφεντικά, ως σύντροφος και συνοδοιπόρος μας στον δρόμο για την ελευθερία. Εδώ δεν θα σταθούμε στις μακιαβελικές πλεκτάνες που το κράτος στήνει σ’ αυτούς που με πείσμα σκάβουν τον λάκκο του. Οι μέρες του Τέρατος είναι μετρημένες και αυτό το ξέρει. Πετάει ακόμα και τη μάσκα της δημοκρατίας ως περίσσιο βάρος, προσπαθώντας να σωθεί απ’ τον πνιγμό. Εκεί που θα σταθούμε, είναι στο ύψος μας. Στην θέση μας δίπλα στον σύντροφο Τάσο Θεοφίλου, σάρκα απ’ την σάρκα των κοινοτήτων του πολύμορφου αναρχικού αγώνα.
 
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΤΑΣΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, την Παρασκευή 7/6, 17:00.
ΔΙΚΗ στο Εφετείο στη Λουκάρεως (Αθήνα), τη Δευτέρα 10/6, 9:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *