Σχετικά με το διήμερο εκδηλώσεων 17-18 Μαίου

τελική~~Στις 17-18 Μαίου πραγματοποιήθηκε το διήμερο της “συνέλευσης αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή” στο πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή έγινε προβολή βίντεο το οποίο μοιράστηκε μαζί με άλλο οπτικοακουστικό υλικό σε CD, ενώ μοιράστηκε επίσης και η ΜΠΡΟΣΟΥΡΑ(*1) με τις εισηγήσεις και το χρονολόγιο για τους αγώνες που έλαβαν χώρα στον ελλαδικό χώρο από το 1965 και μετά. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από τα θέματα της συμμετοχής των αναρχικών στους κοινωνικούς αγώνες (με ιστορικά αλλά και πιο πρόσφατα παραδείγματα πχ. ΕΑΣ 1992, φοιτητικές κινητοποιήσεις, Κερατέα, Σκουριές κλπ), το κατά πόσο και σε ποια σημεία διαχωρίζεται ο αναρχικός αγώνας από τους υπόλοιπος αγώνες που εκδηλώνονται στο κοινωνικό πεδίο, τις σχέσεις μας αλλά και τις σχέσεις κοινωνικών αγώνων με την αριστερά.

Το Σάββατο έγινε προβολή ενημερωτικού βίντεο για υποθέσεις διωκόμενων συντρόφων/ συντροφισσών στο εξωτερικό ενώ η εκδήλωση χωρίστηκε σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος έγινε απόπειρα να προσεγγιστούν θεματικές, όπως η ενίσχυση των κριτικών αλληλέγγυων σχέσεων τόσο με τους φυλακισμένους αναρχικούς/ επαναστάτες όσο και μεταξύ των διευρυνόμενων κοινοτήτων αγώνα εκτός φυλακής, όπως η διαδραστικότητα της αλληλέγγυας σχέσης και η προοπτική συντονισμού των αγώνων που ξεπερνούν χωρίς να απαξιώνουν τα ημερομηνιακά ραντεβού με δικαστήρια, συμβούλια κλπ.

Η κουβέντα αυτή διήρκησε αρκετή ώρα (κάτι το οποίο ομολογουμένως δεν είχαμε προβλέψει -αν και μας χαροποίησε η διάθεση του κόσμου για πολιτική κουβέντα κάτι που καταδεικνύει και την αναγκαιότητα να πραγματοποιούνται παρόμοιες εκδηλώσεις, αντικειμενικά μας έβγαλε εκτός χρόνων-)κι έτσι κάπως αργοπορημένα διαβάστηκαν και οι τοποθετήσεις φυλακισμένων αναρχικών(*2) πάνω στο δεύτερο θέμα αυτό της οργάνωσης των αγώνων μας.

Ακολούθησε επίσης κουβέντα γύρω από το οργανωτικό ζήτημα με ενδιαφέρουσες και διαφορετικές τοποθετήσεις σε μια εκδήλωση που τελείωσε στις 12 το βράδυ. Στην εκδήλωση υπήρχαν και κείμενα του Κ* ΒΟΞ και της συνέλευσης του ταμείου αλληλεγγύης στους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές (β. ελλάδος). Καθ΄ όλη τη διάρκεια του διημέρου υπήρχε έκθεση αναρχικής αφίσας, ενώ υπήρχαν και τραπεζάκια με έντυπο υλικό από αναρχικές/ αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες της πόλης καθώς και με κείμενα φυλακισμένων συντρόφων.

(*1)Στην μπροσούρα της πρώτης μέρας και στο χρονολόγιο, υπήρξαν αρκετές παραλείψεις και λάθη, για τα οποία απολογούμαστε. Ήταν ιδιαίτερα μεγάλος ο όγκος των πληροφοριών που καλεστήκαμε να διαχειριστούμε, ο δαίμονας του τυπογραφείου δεν μας άφησε ανενόχλητους και καμία από τις πιθανές ανακρίβειες δεν έκρυβε δόλο, παρά μόνο έναν καλώς εννοούμενο ερασιτεχνισμό.

(*2) Η μπροσούρα με τα κείμενα των φυλακισμένων αγωνιστών πάνω στο ζήτημα της οργάνωσης θα δημοσιευτούν όταν παραλάβουμε και τα κείμενα -που λόγω κακής συνεννόησης- άργησαν να φτάσουν στα χέρια μας, για να υπάρχει μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα των απόψεων, όσο το δυνατόν, περισσότερων κρατουμένων πάνω στο ζήτημα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συντρόφους εντός των τειχών που μας απάντησαν, στην κατάληψη βοξ και στο ταμείο της θεσσαλονίκης, σε όσους ανθρώπους πέρασαν από την εκδήλωση.

Αλληλεγγύη μεταξύ όσων αγωνίζονται, εξεγείρονται, επαναστατούν

ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΑΝ:

[vimeo]http://vimeo.com/66980208[/vimeo]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0ZHliJc35iQ[/youtube]

ΤΑ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΑΝ:

IMG_0500 IMG_0503 IMG_0505 IMG_0506

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *